Com recuperar-se dels excessos nadalencs i no morir en l'intent!!!

És habitual que per Nadal es produeixin excessos en el consum de menjar, alcohol i tabac. Com a conseqüència d’això, no només augmentem de pes, sinó que sobrecarreguem el nostre cos amb tòxics, sobre activant el sistema immunològic. Aquesta sobrecarrega es pot veure reflectida en la retenció de líquids, en l’exacerbació de les reaccions al·lèrgiques i en la inflamació intestinal (gasos, restrenyiment, abdomen inflat…).

Aquests excessos es troben acompanyats d’una alteració dels horaris de descans i una disminució de l’activitat física.

Per recuperar l’organisme i tornar a posar “el comptador a zero” podem seguir uns senzills consells.

1.- Incrementar el consum de verdures, hortalisses i fruita. Sobre tot, carxofa, porros, ceba, espàrrecs verds, àpid i fonoll.

2.- Reduir de forma important el consum de làctics, gluten i sucres. Aquests tres component son els causants del 80% de les alteracions immunològiques.

3.- Recuperar (o adquirir com a nou propòsit pel 2017) l’hàbit de la activitat física. Realitzar tres cops a la setmana activitat física seria el mínim recomanable i fer-ne de forma diària el mes adequat. Es pot començar caminant, a ritme ràpid, 30 minuts al dia.

Si els excessos s’han realitzat de forma molt puntual, segurament en 15 dies estarem un altre cop en forma, però, si la nostra situació prèvia a les festes ja era límit, segurament necessitarem mes del doble de temps i complementar els bons hàbits amb un acompanyament professional.

Des de l’especialitat de Psiconeuroinmunologia es pot fer una reeducació dels hàbits alimentaris, immunològics i psicològics que ens recolzaran els nostres objectius de salut.

El professional de la salut haurà de valorar la funció hepàtica, pancreàtica i intestinal del pacient per fer una suplementació correcte. De o fer-ho axis, podem arrossegar durant molts mesos els excessos de les festes del Nadal i ajuntar-los amb els de l’estiu.

Montserrat Sampol Quintana
Fisioterapeuta i psicòloga, especialitzada en psiconeuroinmunologia i salut de la dona.
-->
Per a mes informació o demanar hora: 93 883 62 22 / harasalut@gamail.com / www.harasalut.com