Carències de magnesi?

Carències de magnesi?

El magnesi juga un paper vital en la formació d'ossos i dents. També està involucrat en la transmissió de senyals nerviosos i les contraccions musculars. El magnesi ajuda al cos a processar el greix i les proteïnes, i és important per a la secreció d'hormones paratiroidees.

Poques persones són conscients del gran paper del magnesi en els nostres cossos. Aquest és, com a molt, el mineral més important en el cos, després de l'oxigen, l'aigua i els aliments bàsics. És més important que el calci, potassi o sodi i regula els tres d'ells. Per tant, davant una manca de calci, es primordial suplementar també en magnesi.




La deficiència de magnesi és sovint mal diagnosticada. La majoria dels metges i els laboratoris ni tan sols inclouen l'estatus d'aquest mineral en les anàlisis de sang de rutina.

Les embarassades i les persones que realitzen grans esforços físics, ja sigui per raons esportives o laborals, també es troben exposades a patir mancances d'aquest mineral.

També l'estrès, molt comú en les societats occidentals avançades, és capaç de provocar un dèficit de magnesi per causa de mecanismes neurohormonals. Al seu torn, el dèficit de magnesi pot generar un estat d'hipersensibilitat a l'estrès. S'estableix així un cercle viciós de pernicioses conseqüències.

La llista de signes atribuïbles a la manca de magnesi és molt llarga però els més freqüents són: rampes musculars, sospirs freqüents, palpitacions, cabell i ungles fràgils, picors, dolor articular, contractures, restrenyiment, rampes estomacals, irritabilitat, ansietat, falta de memòria, insomni, mal de cap ....

Hi ha tractaments medicamentosos de llarga durada que indueixen a una mancança important de magnesi com són l'omeprazol (i tots els IPP), els laxants, els diürètics i les píndoles anitconceptivas i la teràpia hormonal substitutiva.

En tots aquests casos es recomanaria augmentar la ingesta d'aliments rics en magnesi (espinacs, bròquil, nous, ametlles, xocolata negra) i suplementar sota el consell d'un especialista.
 
Des de l’especialitat de la psiconeuroinmunologia us podem assessorar en aquest i altres aspectes de salut.