Com aconseguir avançar...

Cada inici d'any molta gent es planteja objectius per assolir: perdre pes, fer més exercici, menjar més sa, aprendre un idioma, aprendre a tocar un instrument... i moltes vegades, en arribar al final de l'any, veiem que no hem aconseguit res del que ens plantejàvem. Axis que, el següent any, els tornem a desitjar de nou, però, afegint-hi un petit sentiment de frustració i d'incapacitat. Aquests sentiments desagradables es van engrandint amb cada canvi d'any, fins que de sobte, un any nou, deixem de desitjar. Deixem d'il·lusionar-nos o lluitar per aquells petits reptes interns i la nostra autoestima cau pels terres.

Si ens trobem en aquesta situació repetitiva i volem posar-hi final, el millor és canviar l'estratègia d'acció.

- Seure amb un paper i llapis al davant.

- Fer un llistat d'objectius (vells i nous) i triar-ne només dos.

- Escriure a sota de cada objectiu seleccionat tres preguntes i respondre-les amb sinceritat i sense presses:

1) Perquè vull aconseguir aquest objectiu?
(per nosaltres, per complaure a algú altre, per admiració a algú que ja ho ha aconseguit, per enveja/rabia, etc.)

2) Com em sentiré quan l'hagi aconseguit?
(tanquem els ulls i ens imaginem que hem assolit l'objectiu marcat i escanegem el nostre cos de cap a peus i les emocions que surten de dins nostre)

3) Quins són els passos a fer aconseguir-lo?
(descriure tota la cadena de passos a fer, per petites que semblin alguna d'aquestes passes. És important apuntar també els possibles entrebancs que ens podem trobar a cada passa i quina seria la possible solució per continuar avançant).

Després de respondre les tres preguntes ens replantegem si el que em triat és una bona fita per realitzar o l'hem de descartar i agafar-ne un altre (per exemple, potser el motiu pel qual volíem aprendre una habilitat no era per nosaltres sinó per fer canviar el concepte que tenia una persona sobre nosaltres. I això, és un error de base).

Un cop fet aquest treball d'anàlisi ja estem preparats per caminar per aconseguir els objectius i les possibilitats d'èxit es multiplicaran per 100.

Si, tot i fer aquest treball, no us en sortiu, no sabeu triar quin objectiu, no enteneu per què el trieu, no veieu quines passes serien les adequades, al Hara Salut sempre us podrem ajudar. Des de les sessions de psicologia amb coaching us aportarem claredat al camí perquè pugueu avançar amb seguretat. 

Per a mes informació visiteu www.montserratsampol.com


El millor de la vida és que cada dia és una oportunitat per fer i crear el que volguem.