Hi ha solució per les candides de repetició?


La Candida Albicans viu a les membranes mucoses (intestins, pulmons, estómac, vagina ...) i normalment sense conseqüències patògenes.

Quan hi ha una deficiència immunològica, la candida pot créixer en excés produint tota una sèrie de símptomes/signes no mortals però si molt distorsionadors per la vida diària, com poden ser: fatiga crònica, sensació de mareig/borratxera, infeccions cròniques, al·lèrgies/intoleràncies, addicció als carbohidrats (pa, pastes, sucres), problemes digestius, infeccions vaginals de repetició, etc.

Aquest fong te una mena de filaments, o estructures similars a unes arrels llargues, que penetren amb gran facilitat en els teixits humans. Aquests filaments s'enterren a la paret dels intestins, deixant en aquests uns forats microscòpics que permeten que toxines, partícules no digerides de menjar, bacteri i llevats passin al torrent sanguini. Aquest fenomen es coneix com Intestí Permeable, que és el causant de moltes al·lèrgies i intoleràncies alimentàries i altres problemes de salut. Les parets dels intestins, un cop danyades, tenen una major dificultat per assimilar nutrients, creant-se una malabsorció d'aquests.
 
Si al problema de mala absorció, deficiències nutricionals i intestí permeable li sumes una dieta moderna plena de menjar envasat, sucres i olis hidrogenats, s’està creant un cercle viciós, en que la candida és la reina.

Hi ha gent que està anys i anys intentant lluitar contra aquest tipus de candidiasi que es pot tornar molt resistent i difícil d’eradicar.

Resulta molt important fer un abordatge global i multifocal per tenir èxit, a mes de perseverança. Una dieta molt baixa en carbohidrats refinats i sucres és imprescindible per impedir que s’alimenti i es continuï reproduint (suprimir la fruita, farines, sucres, llevats i fermentats). Regenerar tota la mucosa intestinal (per enfortir les barreres). I restablir el funcionament del sistema immunològic per que no torni a guanyar-nos el terreny.


Gracies a l’especialitat de la Psiconeuroimnunologia es pot fer l’abordatge global necessari per superar la situació.